No items found.

Sinds 2016 maakt Powerplant deel uit van een lopend project van PwC om het gigantische atrium van 12.500 vierkante meter in Amsterdam, opnieuw uit te vinden. Powerplant is verantwoordelijk voor het creëren van een integraal hospitalityconcept, een uitgewerkt circulair interieurontwerp en de programmering van de dienstverlening.

Project details

Klant
PwC
Circulaire Plaza Hoofdkantoor Amsterdam
Consultancy
Diensten
Hospitality- of horecaconcept
Werkconcept
Interieur ontwerp

PwC bevindt zich net als veel andere bedrijven midden in een transformatie, het personeelsbestand wordt diverser en inclusiever. Het leven op kantoor met deze verandering in personeelsbestand verandert snel, het kantoor is niet langer alleen een plek om te werken en te vergaderen. Het eigentijdse kantoor van PwC moet een breed scala aan activiteiten faciliteren voor een diverse groep mensen. Samen met PwC hebben we bedacht wat dit nieuwe programma van werken, eten, vergaderen, inspiratie, gezondheid, exposeren en ondernemen betekent voor een grote atriumruimte.

Het resultaat van deze visie is een radicaal nieuwe benadering van de zonering van de ruimte. Het midden van het plein wordt ingenomen door een glazen keuken, die wordt omringd door flexibele eetbars. Rondom deze bars zijn zitgedeeltes met verschillende opties om aan verschillende behoeften te voldoen, zoals een vergadering of een snelle babbel. Verder weg van de keuken bevinden zich in de omtrek van het programma meer specifieke en vaak rustige zones, zoals een wellnessruimte of een vergadercentrum. Door gastvrijheid midden op het plein te plaatsen, kunnen we een onmiddellijk gevoel van verbondenheid en constante drukte creëren. Het hele plein is ontworpen om gezond en levendig te zijn. Geïnspireerd door stadsparkplanning, zijn zorgvuldig geplaatst groen, bomen en groene muren verspreid over de ruimte.

Gezondheid is een van de uitgangspunten geweest bij het ontwerpen van het interieur en de foodconcepten voor het PwC plaza. PwC daagde ons uit om het totale plein te ontwerpen met circulaire principes in het achterhoofd, en daarom is het hele plein ontworpen om te worden gebouwd met circulaire materialen en meubels.

Onderdeel van het nieuwe Plaza is een gemeenschapsprogramma om alle belanghebbenden die toegang hebben tot het campusgebied te ondersteunen en te bedienen.

Vanwege de grote oppervlakte en het gefaseerde bouwproces hebben wij PwC geadviseerd om direct te starten met de Plaza programmeermethode en -diensten. Het is in zekere zin het managen van verandering in gedrag en verwachtingen die niet zomaar kunnen worden ingeschakeld en werken. Een van onze teamleden nam de rol van programmacurator op zich om een programmeringsformat en contentplanning voor het eerste jaar op te zetten. We claimden een ruimte van 100 m² waar we het community-programma konden lanceren en verder konden ontwikkelen om de PwC-medewerkers te betrekken en hen een podium te geven om feedback te geven. We noemden dit project Plaza X en werd tegelijkertijd geopend met de aftrap van het bouwproces. Link naar filmpje.

Plaza X was een grote kans om R&D te doen op de PwC-programmering. We hebben het ontwerp eenvoudig gehouden en zijn het beste te vergelijken met een uitvoeringsvloer die modulair is opgebouwd. De eerste opzet was om bezoekers van Plaza X te informeren over de toekomstplannen en ontwerpen, waarbij de circulaire ambities en oplossingen centraal stonden. Met vallen en opstaan verfijnden we de inhoud en planning door workshops, keynotespeakers en events uit te proberen. Tijdens de Covid-19 pandemie is het bouwproject on hold gezet. De Plaza-programmering was echter in staat om de programma-inhoud om te zetten in digitale opties. Dit toont het belang aan van een programma voor gemeenschapsbeheer voor grote bedrijven.

Verhaal van dit project

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

PowerPlant placeholder image

Maurice Verwer

Director Facility Management & Business Support
PwC
Geïnteresseerd?
Jan Willem van de Sande
Partner